Nyheter

September 2018

Arbetsledare inom anläggning

Vi växer och söker därför en person med erfarenhet av arbetsledning. Projekten omfattar oftast 2-5 maskinförare och anläggare och du ska instruera och leda arbetet, och även delta i teamet. Exempel på arbeten är bygga murar, gångar och trappor, att anlägga trädgårdar, gräsmattor, dränera om husgrunder, gräva och förbereda för pooler, anlägga nya uppfarter, bygga lekplatser, dra nya VA-ledningar och förbereda för fiberinstallationer. Våra kunder finns i Storstockholm och består av kommuner, företag, föreningar och privatpersoner.

Mer om anställningsvillkoren:
Du erbjuds heltidstjänst med månadslön, kollektivavtal, försäkring med avtalspension och lagstadgade semestervillkor. Ditt arbete kommer i första hand att utgå ifrån Vällsta, men vi har även arbetsplatser i Kungens kurva och Åkersberga.
-Du ska ha B-körkort, BE-kort är meriterande.
-Du ska prata svenska
-Tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning på sex månader.
-Månadslön

Skulle du vilja ha ett omväxlande arbete utomhus där du ser tydliga resultat? Tycker du dessutom om att arbeta i team, men samtidigt ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter – då är du varmt välkommen till oss!
Catmaco utför alla sorters mark, sten och anläggningsarbeten. Tillsammans med Svensk
Arboristtjänst och CSAB erbjuder vi helhetslösningar inom utemiljö.

September 2018

Vi söker anläggare/trädgårdsanläggare

Vi växer och söker därför personer med utbildning eller erfarenhet inom trädgårdsanläggning, stensättning, dränering, byggnation eller liknande. Exempel på arbeten är bygga murar, gångar och trappor, att anlägga trädgårdar, gräsmattor, dränera om husgrunder, gräva och förbereda för pooler, anlägga nya uppfarter, bygga lekplatser, dra nya VA-ledningar och förbereda för fiberinstallationer.

Våra kunder finns i Storstockholm och består av kommuner, företag, föreningar och privatpersoner.

Mer om anställningsvillkoren:
Du erbjuds heltidstjänst med månadslön, kollektivavtal, försäkring med avtalspension och lagstadgade semestervillkor. Ditt arbete kommer i första hand att utgå ifrån Vällsta, men vi har även arbetsplatser i Kungens kurva och Åkersberga.
-Du ska ha B-körkort, BE-kort är meriterande.
-Du ska prata svenska
-Tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning på sex månader.
-Månadslön

Skulle du vilja ha ett omväxlande arbete utomhus där du ser tydliga resultat? Tycker du dessutom om att arbeta i team, men samtidigt ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter – då är du varmt välkommen till oss!

Catmaco utför alla sorters mark, sten och anläggningsarbeten. Tillsammans med Svensk Arboristtjänst och CSAB erbjuder vi helhetslösningar inom utemiljö.

Augusti 2018

Vi söker Arborister

Delar du vår passion för träd? Trivs du att ha ett omväxlande arbete utomhus med möjlighet till personlig utveckling? Är du dessutom självgående och ansvarstagande – då är du varmt välkommen till oss!

Vi erbjuder ett självständigt jobb med varierande arbetsuppgifter och konkurrens-kraftiga villkor med bland annat månadslön, försäkring med avtalspension och lagstadgade semestervillkor. I det dagliga arbetet ingår sedvanliga uppgifter så som trädfällning, beskärning, flisning, stubbfräsning och plantering. Hos oss får du löpande fortbildning beroende på din utbildningsgrad samt det som krävs för att säkerställa att vi har rätt förutsättningar för att tillgodose våra kunders behov. Våra kunder, som du kommer att göra jobb hos, består av kommuner, företag, föreningar och privatpersoner som finns i stor- Stockholm och Mälardalen. Då du kommer att ha viss kundkontakt så det är en fördel att du talar svenska eller engelska.

Vi utgår från två platser i Stockholm, en söder och en norr om stan och söker i första hand arborister till norra sidan. Vi arbetar i team där man sköter arbetsuppgifterna självständigt och ambitionen är att vi tillsammans medverkar till att utveckla verksamheten i ett välskött företag där det ska vara lätt att trivas. Vår backoffice understödjer fältpersonalen med kundservice, ekonomi och HR-frågor.
Våra värdeord är säkerhet, kvalitet och miljömedvetenhet och de ska återspeglas i vår kommunikation med kunden.

För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter med arbetsledaransvar. Vill du utvecklas genom att bli gruppledare, göra kundbesök och räkna på jobb så finns även den möjligheten. Svensk Arboristtjänst har flera affärsområden inom företagsgruppen, varav trädvård är ett, anläggning och grönyteskötsel är de andra.

-ETW-certifiering är meriterande men inget krav.
-Du ska ha B-körkort, BE-kort är meriterande.
-Svenska eller Engelska

Anställningsvillkor:
Tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning på sex månader.
Månadslön
Arbetstid 07.00-16.00

Kontaktperson
Frågor besvaras av Jacob Segerhjelm

Februari 2017

Svensk Arboristtjänst AB vann direktupphandling till Strängnäs kommun

Det var totalt nio arboristföretag som var med i direktupphandlingen och utvärderingsgruppen tittade bland annat på konsulternas erfarenhet och kompetens i förhållande till pris.
Vi ser mycket fram emot att få börja göra arboristtjänster åt Strängnäs kommun och ser detta som ett steg närmare en etablering på södra sidan där vi sedan några år har en filial som vi utgår ifrån.

Juli 2016

Nya tjänster i rutavdraget från 1 augusti 2016

Riksdagen har beslutat om nya tjänster i rutavdraget. De nya reglerna innebär att fler trädgårdstjänster ger rätt till rutavdrag.

De nya reglerna gäller för arbeten som utförs och betalas från och med den 1 augusti 2016.

Fler trädgårdstjänster med RUT-avdrag

Häck- och gräsklippning, krattning och ogräsrensning ger sedan tidigare rätt till rutavdrag. Från och med den 1 augusti ger också följande trädgårdsarbeten rätt till rutavdrag:

  • Beskärning, fällning och borttagande av träd och buskar.
  • Röjning av sly, stubbfräsning och vedkapning.
  • Kompostering och ihop samling av trädgårdsavfall inför bortforsling.
  • Återställande av mark efter att träd och buskar tagits bort.

Följande kringtjänster kommer inte att ge rätt till rutavdrag:

  • Bortforsling och hantering av trädgårdsavfall utanför tomten.
  • Plantering av nya växter och träd.
  • Rådgivningstjänster som till exempel trädstatusbedömning och trädgårdsdesign.
  • Kostnader för maskiner som till exempel traktor och skylift.

 

December 2015

Ge dina träd en bra start på det nya året!

Vintern är en utmärkt tid för trädfällning, eftersom tjälen i marken förhindrar skador på omgivande grönytor. Beskärning som bygger på framförhållning, utförs också med goda resultat under vintertid. Vi ger råd om vilken typ av beskärning just era träd är i behov av.

Svensk Arboristtjänst erbjuder 20% vinterrabatt på alla större beskärningar och fällningar av träd mellan den 15 jan – 31 mars 2016*.
Boka ditt arbete innan den 31/1 2016 och uppge WEB20 för att få ta del av erbjudandet – kontakta oss idag!

*Rabatten gäller inte bortforsling, stubbfräsning eller mindre beskärningar som t ex. enstaka äppelträd och mindre häckar.

September 2015

Teckna vårt snöröjningsavtal nu, innan vintern har anlänt!

Med vårt erbjudande kan du känna trygghet med vetskapen om att du alltid har hjälp inom räckhåll. Vi utför snöplogning, snöskottning, snöröjning och sandning. Självklart tar vi hand om dina träd under vintern också. För frågor eller prisförslag kontakta oss via 08-540 88 550 eller info@arboristtjanst.se.

Juli 2015

Den första juni 2015 förvärvade Svensk Arboristtjänst företaget Christer Segerström AB.

Christer Segerström AB etablerades 1989 och är verksamt inom mark- och trädgårdsentreprenad och utgår ifrån Kungens Kurva utanför Stockholm. Verksamheten kompletterar Svensk Arboristtjänst och stärker vårt erbjudande inom markentreprenad. Utöver ett stärkt erbjudande förenklar förvärvet även logistiken för maskiner och medarbetare.

April 2015

Nu är det hög tid att se om era träd och trädgårdar! Har ni frågor om när det är rätt tid att beskära, eller önskar få en offert? Via vårt kontaktformulär får du hjälp inom 24h!

Mars 2015

Svensk Arboristtjänst AB hade en välbesökt monter på mässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö. Mässbesökare kunde bland annat prova på att klättra i träd, och fick råd och tips av våra duktiga arborister på plats.

December 2014

Ny flismaskin beställd! Från januari 2015 kommer vi kunna erbjuda våra kunder en effektivare flisning av grenar och stammar då vi kompletterar vår maskinpark med en större flismaskin. Tjänsten beräknas kunna erbjudas från mitten av januari.

Oktober 2014

Vi implementerar ett nytt CRM-system, för att effektivisera vårt arbete och säkerställa att alla våra kunder får bästa tänkbara service!

Mars 2014

Våra arboristers arbete på Norslunds Kyrkogård uppmärksammas i både Dalademokraten och Dalarnas Tidning.

Mars 2014

Vårt arbete med vitalitetsbeskärning för att förlänga livet på träden på Norslunds Kyrkogård uppmärksammas i både Dalademokraten och Dalarnas Tidning

December 2014

Svensk Arboristtjänst vinner det första anbudet i Sverige där provbeskärning ingick som ett bedömningsmoment.

April 2013

Svensk Arboristtjänst vinner treårigt anbud med Uppsalas största fastighetsbolag Uppsalahem.

December 2012

Svensk Arboristtjänst erhåller miljöcertifiering enligt kravstandarden Svensk Miljöbas. 

September 2011

Om Andreas Björkstrander och Svensk Arboristtjänst i Företagsmagazinet

Oktober 2010

Artikel i tidningen Respons

Januari 2010

Andreas Björkstrander invald i styrelsen för Svenska Trädföreningen.

Oktober 2009

Kontrakt för Banverket, besiktning och fällning av träd intill järnväg 2009–2010.

Juni 2009

Artikel i tidningen 18 min Uppsala, 10 juni.

Mars 2009

Andreas Björkstrander inbjuden som trädexpert i Villaägarnas monter på Villaägarmässan i kista den 5-8 mars.

April 2008

Andreas Björkstrander medverkar som arborist i SVTs Hjärnkontoret, 19 april.

Januari 2008

Artikel i Norrtelje Tidning.

Januari 2007

Samarbete inleds med Villaägarnas Riksförbund.

April 2006

Andreas Björkstrander medverkar i SVTs trädgårdsprogram Söderläge

Augusti 2005

Andreas Björkstrander medverkar i SVTs trädgårdsprogram Gröna Rum.

Maj 2005

Andreas Björkstrander intervjuvas i Sydsvenska Dagbladet.

Januari 2004

Andreas Björkstrander väljs in i ledningsgruppen för arboristutbildningen, Hvilan Utbildning AB.