Nyheter

Mars 2018

Vi söker klättrande Arborister

Delar du vår passion för träd? Trivs du att ha ett omväxlande arbete utomhus med möjlighet till personlig utveckling? Är du dessutom självgående och ansvarstagande – då är du varmt välkommen till oss!

Vi erbjuder ett självständigt jobb med varierande arbetsuppgifter och konkurrens-kraftiga villkor med bland annat månadslön, försäkring med avtalspension och lagstadgade semestervillkor. I det dagliga arbetet ingår sedvanliga uppgifter så som trädfällning, beskärning, flisning, stubbfräsning och plantering. Hos oss får du löpande fortbildning beroende på din utbildningsgrad samt det som krävs för att säkerställa att vi har rätt förutsättningar för att tillgodose våra kunders behov. Våra kunder, som du kommer att göra jobb hos, består av kommuner, företag, föreningar och privatpersoner som finns i stor- Stockholm och Mälardalen. Då du kommer att ha viss kundkontakt så det är en fördel att du talar svenska eller engelska.

Vi utgår från två platser i Stockholm, en söder och en norr om stan och söker i första hand arborister till norra sidan. Vi arbetar i team där man sköter arbetsuppgifterna självständigt och ambitionen är att vi tillsammans medverkar till att utveckla verksamheten i ett välskött företag där det ska vara lätt att trivas. Vår backoffice understödjer fältpersonalen med kundservice, ekonomi och HR-frågor.
Våra värdeord är säkerhet, kvalitet och miljömedvetenhet och de ska återspeglas i vår kommunikation med kunden.

För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter med arbetsledaransvar. Vill du utvecklas genom att bli gruppledare, göra kundbesök och räkna på jobb så finns även den möjligheten. Svensk Arboristtjänst har flera affärsområden inom företagsgruppen, varav trädvård är ett, anläggning och grönyteskötsel är de andra.

-ETW-certifiering är meriterande men inget krav.
-Du ska ha B-körkort, BE-kort är meriterande.
-Svenska eller Engelska

Anställningsvillkor:
Tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning på sex månader.
Månadslön

Kontaktperson
Frågor besvaras av VD, Gustaf Rasin

Oktober 2017

Ekonomitjänsten är nu tillsatt (2017-12-14)

Vill du fortsätta utveckla vår ekonomifunktion?

Vi söker efter en person som vill vara med och utveckla ett snabbväxande företag inom trädvård, trädgårdsskötsel och markanläggning. Företagsgruppen har cirka 30 anställda och kommer omsätta cirka 25 MSEK 2017. Gruppen består i dag av tre bolag där vi har påbörjat att slå ihop ekonomihanteringen. Du kommer att ansvara för gruppens fortsatta utveckling av ekonomin där arbetet spänner från dagliga ärenden som mindre bolag brottas med till strategiska planer för utveckling av företagsgruppen. Då befattningen är nyinrättad kommer du att få vara med och utforma tjänsten. I rollen kommer du att jobba nära VD och rapportera till denne.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomi samt har arbetat minst 5 år inom liknade befattning. För att lyckas i rollen behöver du vara självständig och trygg gällande redovisning. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. Du är positiv och sätter en ära i att leverera med kvalitet och i tid. Du har en utpräglad samarbetsförmåga och är kommunikativ. Viktigt är också att du är prestigelös då tjänsten innehåller arbetsuppgifter av både enkla och svårare karaktär.

Det är meriterande om du har god erfarenhet från bokföringsprogam t.ex. Fortnox samt behärskar Excel.

Tjänsten är en heltidstjänst.

Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler i Åkersberga.

Vi vill ha din ansökan snarast, men senaste den 15/11. Skicka personligt brev och CV till gustaf@arboristtjanst.se

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta VD, Gustaf Rasin på 08-540 88 550.

Oktober 2017

Vi söker 4 erfarna klättrande arborister 

(English version belowe)

Svensk Arboristtjänst är ett företag i tillväxt och du som söker en tjänst hos oss delar vår passion för trädvård och trädgård.
Som personer är vi självgående och ansvarstagande och strävar varje dag efter att hålla en hög och tillförlitlig kvalitet på våra tjänster.
Vi ser vårt kvalitets- och säkerhetsarbetet som en framgångsfaktor för att få behålla våra kunders förtroende. Våra kunder är kommuner, företag, föreningar och privatpersoner.

Vår personals kompetens och förmåga till förändring är vår viktigaste styrka. För att säkerställa att vår personal har de förutsättningar som krävs för att prestera och uppfylla våra kunders behov genomför vi kontinuerligt utbildningar för all personal.

Du som söker arboristjobb hos oss ska vara självgående och ansvarstagande, och dela våra värderingar gällande säkerhet, kvalitet och miljömedvetenhet.

Vi erbjuder bra villkor så som månadslön och tjänstepension. Vi utgår från Åkersberga eller Kungens Kurva och har stor- Stockholm, Strängnäs och Uppsala som arbetsplats . För rätt person finns möjligheten till goda utvecklingsmöjligheter och arbetsledaransvar.

Du ska minst ha B-körkort och gärna BE. Etw certifikat är meriterande.

Välkommen att skicka in din ansökan till: kontakt@arboristtjanst.se

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jacob Segerhjelm på e-post: jacob@arboristtjanst.se så kontaktar han dig.


We are looking for 4 experienced climbing arborists

Svensk Arboristtjänst AB is a company in growth and you who job with us share our passion for tree care and gardening.
As individuals, we are self-employed and responsible and strive every day to maintain a high and reliable quality of our services.
We regard our quality and safety work as a success factor in maintaining our customers trust.
Our customers are municipalities, companies, associations and private individuals.

Our staffs competence and ability to change is our most important strength in order to ensure that our staff has the prerequisites required to perform and meet our customers needs, we continuously conduct training programs for all staff.

If you are looking for a job, you will be self-employed and responsible, and share our values regarding safety, quality and environmental awareness.

We offer good conditions such as monthly salary and occupational pension. We start from Åkersberga or Kungens Kurva and have Stockholm, Strängnäs and Uppsala as a workplace.
For the right person, there is the opportunity for good development opportunities and supervisor responsibility.

You should have at least a B driver license and BE or even C is a plus.

Welcome with your application, which you send to: kontakt@arboristtjanst.se

If you have questions, please contact Jacob Segerhjelm on his e-mail jacob@arboristtjanst.se and he will call you back.

Mars 2017

En självgående Trädgårdsanläggare sökes!

1-2 platser.

Svensk Arboristtjänst AB etablerades år 2006 och arbetar med trädvård, trädgård, mark- och anläggningsarbete år företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Förutom sedvanliga arbetsuppgifter som gräsklippning, ogräsrensning, beskärning mm. så utför vi anläggningsarbeten, stubbfräsning, gräv jobb och vintertid snöröjning. Vi är idag 15 anställda men vi växer och söker därför fler medarbetare som brinner för att arbeta med våra kunders trädgårdar.

Om jobbet
Dina arbetsuppgifter består i första hand av anläggningsarbeten, därefter skötsel av grönytor och växter hos våra kunder som kan vara privatpersoner, bostadsrättsföreningar eller företag. Du kommer att få räkna på anläggningsjobb och göra offerter i vårt affärssystem som du utbildas i. Beredskap vid snö och halka under vintertid förekommer. Arbetet innebär användning av maskiner, t ex traktor och redskapsbärare. Du kommer att utgå ifrån Åkersberga, där vi har vårt norra kontor och garage.

Kvalifikationer
Som person är du en ansvarstagande teamarbetare med ett ekonomiskt sinne som tycker om att ta egna initiativ och ser en strävan efter förbättringar som en naturlig och självklar del i ditt arbete. Du tycker om att vistas utomhus i alla väder, har ett servicetänk och din inställning är att alltid göra ett gott arbete i första hand. Du har tidigare erfarenhet inom området och erfarenhet av grönyteskötsel är ett krav. Har du trädgårdsutbildning så är det en merit.

Maskinvana
Det är meriterande med motorsågsutbildning A och B.
B-körkort erfordras, C-körkort är meriterande.
Eftersom du är en av våra viktigaste kundkontakter så är det ett krav att du behärskar svenska flytande.

Låter det intressant är du välkommen att skicka ditt CV och ett personligt brev till kontakt@arboristtjanst.se. Vill du veta mer om oss gå in på vår hemsida www.arboristtjanst.se.

Körkort
B körkort fordras.

Ansökan
Vi tar emot ansökan via epost: kontakt@arboristtjanst.se
Frågor om tjänsten kan skickas till VD Gustaf Rasin e-post: gustaf@arboristtjanst.se

Februari 2017

Svensk Arboristtjänst AB vann direktupphandling till Strängnäs kommun

Det var totalt nio arboristföretag som var med i direktupphandlingen och utvärderingsgruppen tittade bland annat på konsulternas erfarenhet och kompetens i förhållande till pris.
Vi ser mycket fram emot att få börja göra arboristtjänster åt Strängnäs kommun och ser detta som ett steg närmare en etablering på södra sidan där vi sedan några år har en filial som vi utgår ifrån.

Januari 2017

Svensk Arboristtjänst är ett företag i tillväxt och du som söker en tjänst hos oss delar vår passion för trädvård och trädgård. Vi är stolta över vårt yrke och naturen ligger oss varmt om hjärtat. Som personer är vi självgående och ansvarstagande och strävar varje dag efter att hålla en hög och tillförlitlig kvalitet på våra tjänster. Vi ser vårt kvalitets- och säkerhetsarbetet som en framgångsfaktor för att få behålla våra kunders förtroende.

Vår personals kompetens och förmåga till förändring är vår viktigaste styrka. För att säkerställa att vår personal har de förutsättningar som krävs för att prestera och uppfylla våra kunders behov genomför vi kontinuerligt utbildningar för all personal. Vi fokuserar på kvalitet, säkerhet, effektivitet och trädkunskap i tre stycken utbildningsmoduler. Utrustningsmässigt ser vi till att våra maskiner, verktyg och fordon håller högsta klass.


För tillfället är alla tjänster tillsatta men vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med rätt personer med rätt kompetens! Välkommen att skicka in din CV till oss!

kontakt@arboristtjanst.se

Juli 2016

Nya tjänster i rutavdraget från 1 augusti 2016

Riksdagen har beslutat om nya tjänster i rutavdraget. De nya reglerna innebär att fler trädgårdstjänster ger rätt till rutavdrag.

De nya reglerna gäller för arbeten som utförs och betalas från och med den 1 augusti 2016.

Fler trädgårdstjänster med RUT-avdrag

Häck- och gräsklippning, krattning och ogräsrensning ger sedan tidigare rätt till rutavdrag. Från och med den 1 augusti ger också följande trädgårdsarbeten rätt till rutavdrag:

  • Beskärning, fällning och borttagande av träd och buskar.
  • Röjning av sly, stubbfräsning och vedkapning.
  • Kompostering och ihop samling av trädgårdsavfall inför bortforsling.
  • Återställande av mark efter att träd och buskar tagits bort.

Följande kringtjänster kommer inte att ge rätt till rutavdrag:

  • Bortforsling och hantering av trädgårdsavfall utanför tomten.
  • Plantering av nya växter och träd.
  • Rådgivningstjänster som till exempel trädstatusbedömning och trädgårdsdesign.
  • Kostnader för maskiner som till exempel traktor och skylift.

 

December 2015

Ge dina träd en bra start på det nya året!

Vintern är en utmärkt tid för trädfällning, eftersom tjälen i marken förhindrar skador på omgivande grönytor. Beskärning som bygger på framförhållning, utförs också med goda resultat under vintertid. Vi ger råd om vilken typ av beskärning just era träd är i behov av.

Svensk Arboristtjänst erbjuder 20% vinterrabatt på alla större beskärningar och fällningar av träd mellan den 15 jan – 31 mars 2016*.
Boka ditt arbete innan den 31/1 2016 och uppge WEB20 för att få ta del av erbjudandet – kontakta oss idag!

*Rabatten gäller inte bortforsling, stubbfräsning eller mindre beskärningar som t ex. enstaka äppelträd och mindre häckar.

November 2015

Svensk Arboristtjänst AB och Christer Segerström AB har ett stort behov av att hämta och lämna gods runt om i Storstockholmsområdet för egen räkning och som underleverantör till lokala Åkerier.

Vi söker nu med ljus och lykta efter en chaufför med mer än fem års erfarenhet av yrket. Du som söker tjänsten har C- eller CE-behörighet och yrkeskompetensbevis och är godkänd som yrkesförare utifrån medicinska krav.

Läs mer om tjänsten på vår Karriärsida! Du hittar den här.

Oktober 2015

Svensk Arboristtjänst har tecknat ett avtal angående snöröjning av vägarna i Spånlöt Samfällighetsförening. Nu väntar vi bara på snön!

September 2015

Teckna vårt snöröjningsavtal nu, innan vintern har anlänt!

Med vårt erbjudande kan du känna trygghet med vetskapen om att du alltid har hjälp inom räckhåll. Vi utför snöplogning, snöskottning, snöröjning och sandning. Självklart tar vi hand om dina träd under vintern också. För frågor eller prisförslag kontakta oss via 08-540 88 550 eller info@arboristtjanst.se.

September 2015

Rekryteringen av en Sälj- och marknadsassistent till kontoret i Åkersberga är nu avslutad! Vi fick in massor med kvalificerade ansökningar. Den första december har vi vår nya medarbetare på plats. Vi återkommer med mer info om det inom kort.

Juli 2015

Den första juni 2015 förvärvade Svensk Arboristtjänst företaget Christer Segerström AB.

Christer Segerström AB etablerades 1989 och är verksamt inom mark- och trädgårdsentreprenad och utgår ifrån Kungens Kurva utanför Stockholm. Verksamheten kompletterar Svensk Arboristtjänst och stärker vårt erbjudande inom markentreprenad. Utöver ett stärkt erbjudande förenklar förvärvet även logistiken för maskiner och medarbetare.

April 2015

Nu är det hög tid att se om era träd och trädgårdar! Har ni frågor om när det är rätt tid att beskära, eller önskar få en offert? Via vårt kontaktformulär får du hjälp inom 24h!

Mars 2015

Svensk Arboristtjänst AB hade en välbesökt monter på mässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö. Mässbesökare kunde bland annat prova på att klättra i träd, och fick råd och tips av våra duktiga arborister på plats.

December 2014

Ny flismaskin beställd! Från januari 2015 kommer vi kunna erbjuda våra kunder en effektivare flisning av grenar och stammar då vi kompletterar vår maskinpark med en större flismaskin. Tjänsten beräknas kunna erbjudas från mitten av januari.

Oktober 2014

Vi implementerar ett nytt CRM-system, för att effektivisera vårt arbete och säkerställa att alla våra kunder får bästa tänkbara service!

Maj 2014

Svensk Arboristtjänst AB växer, och flyttar in i nya, större lokaler på Storängsvägen 26 i Åkersberga.

Mars 2014

Våra arboristers arbete på Norslunds Kyrkogård uppmärksammas i både Dalademokraten och Dalarnas Tidning.

Mars 2014

Vårt arbete med vitalitetsbeskärning för att förlänga livet på träden på Norslunds Kyrkogård uppmärksammas i både Dalademokraten och Dalarnas Tidning

December 2014

Svensk Arboristtjänst vinner det första anbudet i Sverige där provbeskärning ingick som ett bedömningsmoment.

Maj 2013

Kontrakt med Svenska Bostäder AB, Innefattar skötsel av hela trädbeståndet i Stor-Stockholmsområdet under perioden 2013-2015.

April 2013

Svensk Arboristtjänst vinner treårigt anbud med Uppsalas största fastighetsbolag Uppsalahem.

December 2012

Svensk Arboristtjänst erhåller miljöcertifiering enligt kravstandarden Svensk Miljöbas. 

September 2011

Om Andreas Björkstrander och Svensk Arboristtjänst i Företagsmagazinet

Oktober 2010

Artikel i tidningen Respons

Januari 2010

Andreas Björkstrander invald i styrelsen för Svenska Trädföreningen.

Oktober 2009

Kontrakt för Banverket, besiktning och fällning av träd intill järnväg 2009–2010.

Juni 2009

Artikel i tidningen 18 min Uppsala, 10 juni.

Mars 2009

Andreas Björkstrander inbjuden som trädexpert i Villaägarnas monter på Villaägarmässan i kista den 5-8 mars.

April 2008

Andreas Björkstrander medverkar som arborist i SVTs Hjärnkontoret, 19 april.

Januari 2008

Artikel i Norrtelje Tidning.

Januari 2007

Samarbete inleds med Villaägarnas Riksförbund.

April 2006

Andreas Björkstrander medverkar i SVTs trädgårdsprogram Söderläge

Augusti 2005

Andreas Björkstrander medverkar i SVTs trädgårdsprogram Gröna Rum.

Maj 2005

Andreas Björkstrander intervjuvas i Sydsvenska Dagbladet.

Januari 2004

Andreas Björkstrander väljs in i ledningsgruppen för arboristutbildningen, Hvilan Utbildning AB.

Tina på Svensk Arboristtjänst

Hej! Jag heter Tina och svarar på mail idag. Använd formuläret för snabbast hjälp.

08 – 540 88 550kontakt@arboristtjanst.se

Gör som många andra nöjda kunder – anlita oss för professionell trädfällning & transport i Stockholm – Kontakta oss!